Vstavam v 7.30 a zacinam pracovat v 8.00 - prace 28 - week 1
Dostavam svuj prvni one week ticket, znamena to ze nemusim kazdy den agentury pres pul mesta, ale muzu vklidu spat do 7.30 potom sednout na kolo, sjet z kopce, sednout na bus a za 7 min vystoupit v centru, koupit si kafe a dojit 100 metru do prace. Luxus nejvetsi. Dostal jsem i klic - wow mam vlastni klic od opravdovy budovy v centru Vancouveru!

Pribeh s 56 dirama pokracuje, dostal jsem za ukol je oblepit paskou a igelitem, ziskavam tak skill pri praci na staflich, lepeni izolepy, strihani folie 0,3 mm. S panem Mu travime hodiny a hodiny v jednom prostoru, asi mam stesti pracuju vetsinou sam - kombinuju pri praci skvele a spatne napady, obcas neco vezmu a zda se to byt genialni, obcas vubec nepochopim nejakou zakladni vec, kterou prece zna kazdy.
Bavi me pozorovat ruzne remesla, pres tyden se par lidi prislo podivat v jakem stavu je stavba, kdyz nekdo vstoupi do prostoru, tak behem prvnich 3 vterin vam je jasne, zda s takovym clovekem chcete stravit dalsich 14 dni, nebo ne. Treba jeden pan prisel, prijemne pozdravil, zeptal se jak to jde - potom vzal fotak a udelal par fotek, reknul ze par veci neni tak jak ma byt pro dalsi krok. Prislo mi to dost chytre, na fotce je jasne videt stav veci, nejde to nijak okomentovat - jestli neco bylo tak nebo jinak.
Zajimava situace nastala, kdyz jsem se minuly tyden v patek zeptal, jestli ten papir mezi agenturou, mnou a zakaznikem opravdu dulezity, chtel jsem zjistit jestli by me mohli zamestnat primo. Odpoved zni ze bez papiru to nejde, ze v tom je cela rada pojisteni, dane, papirovani. Potom se bavime o zpusobu jak obejit urcity pravidla. Ja dostavam za hodinu prace 10$ ovsem agentura si uctuje 20$ (Svym zpusobem muzu mit radost, ze za moji praci je nekdo ochoten zaplatit 20$, s danema 23$) No a tak jedno z tech pravidel je, ze minimum prace jsou 4 hodiny, takze nas napadlo pracovat 4 hodiny pro agenturu a 4 hodiny pro me. Mu rika, ze mu to uplne jedno. Jenomze si rikam ze kdyz prinesu do agentury one week ticket a budou tam samy 4ky tak vsem bude jasny o co jde. Celou situaci resim s Judy, ktera si cte i komplet pravidla agentury, domlouvame se na tom ze vic potrebuju dobre reference, nez kratkodoby zisk. Korunu tomu nasazuje pan Mu, kdyz mi rika jestli ty 4 hodiny muzu delat za 15$ - nejdriv jsem reknul ze ano, ale druhej den jsem rano prisel a rikam ze celou dohodu rusime a ze budu delat normalne na pocet hodin pro agenturu a nic vic. Ukazuje se ze papir mezi nami je dulezita vec, nemusime resit co se domluvilo, ale pravidla jsou jasne dana a i kdyz by me vyhodil na miste, tak mi agentura zaplati presne pocet hodin co jsem udelal. Dobre reference jsou pro me dulezitejsi, pan Mu to chape a rika ze se zepta jeste lip svoji agentury na moznost docasne prace. Nakonec, kdyz jsem donesl v patek papir do agentury a zminil se ze mozna budu na jare v Torontu a Montrealu, tak se sami nabidli -  ze mi tam poslou moje papiry - reference. Myslim si, ze muzu byt rad za dlouhe spani, prace temer u baraku, pohodoveho sefa, ktery mi obcas koupi kafe a pravidelne dava na konci prace tips 10$.

Nabito - prace 28.9
Strilim pistoli hrebiky do betonu, vezmu malou patronu, zastrcim, do hlavne vlozim okridleny hrebik a vystrelim. Skvela prace. Zbytek dne krajim cukrovou vatu, zandavam do ramu ve zdi a piju kafe ze Salvadoru. Potom si delam radost a kupuju akrylovy barvy, ramy s platnem, abstraktni ctvercove obdobi trva, moje destiva aktivita.

Vata - prace 28.8
Krajim a zandavam cedicovou vatu, posloucham Yeah, yeah, yeah a unava mi rozostruje smysly. Dodavam si kalorie k obedu.

Miluju laser - prace 28.7
Pripravuju plechovou konstrukci pro sadrokartony. Pouzivame laser, je to skvele kdyz se na vode houpe kus krystalu a vytvori to rovinu v prostoru, laser me bavi je to vizualne atraktivni. Ochutnavam ruzny jidla v okoli prace a kafe ze Salvadoru.
  
Ja jsem ja a ty jses ty - prace 28.6
Pozoruju praci stavebnich truhlaru, tkz. framers. Jde jim prace od ruky, nakresli caru, uriznou, polozi to na misto a pridelaji, nic vic nic min, zadne dohadovani, vymejsleni, jenom kdyz rekli double check, tak to premerili dvakrat, protoze pripravovali nosny tram pro schodiste. Kdokoliv, komu jde prace od ruky, vyzaruje pozitivni energi. Ja pripravuju pruhy sadrokartonu, ktere potom po obvodove zdi pridelavam k stropu. Odpoledne travim v umelecke skole na Granville island, je tam kavarna a tak tam kreslim minimalisticky interier chalupy v Hornim Marsove.

Jak setrit na nespravnym miste - prace 28.5
6 dni si vrtam svych 56 der, na kazdy treti tram nasazuju kotvu, ktera drzi ve tvarnici. Kazda dira znamena posunout leseni vylezt nahoru, vzit zbijecku, umistit kotvu na tram vyvrtat diru, utahnout matku klicem. Frustrujici je, ze po tolika hodinach prace pridelavam kotvu k tramu jenom malyma hrebikama a konec koncu samotnou kotvu silou zvohnu jak kus kartonu. Mezi zadanim ukolu a vysledkem je prostor pro praci. Je jedno jakym zpusobem se k vysledku dostanete, dulezity je neco dodelat, myslim ze v mym pripade pouzivam nekdy dost zvlastni proces, napinam ruzne spagaty, pouzivam sprej na znacky, vrazim nekam klinky, plivnu si pod nohy kouskem polystyrenu.

American beauty - prace 25.3
Je nedele a ja sjizdim na kole zkopce k memu bistru a kavarne, kde myju nadobi. Radost mi delaji dva kluci co poslouchaji Joy Division a komplet drbou kuchyn, delaji to peclive a zahanej spinu do trubek pod mesto. Potom zustavam sam, posloucham regge a domyvam zbytek. Chybi mi jednoduchy a jasny system v provozu linie - sklad, priprava, vydej, uklid, odpad. Souhlasim ze mit restauraci je organizacni psycho, celekem se tam strida pres 40 lidi. Musite zajistit desitky kroku, nez nekomu polozite kus jidla na stul. K silenstvi me dohani venkovni betonova chodba, kde kdyz jdete tak vam pri kazdem slapnuti ujede noha o 2 mm, protoze jste se sklouzli po cerny spine, beru kartac, poustim vodu do kyble, mp3 a drbu celou chodbu. Premyslim ze skoncim, ze na to kaslu, potom si ale rikam ze sepisu na papir vsechny veci, ktery vnimam spatne a reknu to sefovi, bud udela generalni uklid, nebo me vyrazi, vsem lidem by se mohlo delat v cistsim prostredi lip, problem je prilezitost. Premyslim nad materialy pro podlahu, cistici zony, bylo by krasny mit v kazdy mistnosti odtokovej kanal a proste vse vystrikat slabym proudem vody a nazdar. Seznamuju se s dalsi holkou, co se uci francouzstinu od 5 let. Studuje na UBC art and science. Potom pisu vzkaz do Office at mi uz zaplati a daji max 2 sichty na tyden.

Na hranice moznyho - prace 25.2
Prvni den, kdy mam praci jak rano, tak vecer celkem 16 hodin prace. Myju to nadobi. Zase me fascinuje a deprimuje zcela specificky prostredi kuchyne horko od horaku, vlhkost od mycky, vune koreni, barvy rozplizly na talirich, designy porcelanu. Opet pri pohledu do skopku se mi v hlave prehravaji vsechny ty hodiny prezentaci, zkouseni, konzultaci ve skole. Dostavam se do osobni schyzy z absence systemu. Cely provoz bych rozdelil na 3 zony. A) kuchyn, priprava jidla B) sklad potravin, zasoby, suroviny C) odpadky. Mam vsak stale pocit ze to je tak nejak vsechno smichany dohromady. Se Sarou jime kureci kridla v palivy omacce, cte nejakou knizku a pije kolu. Potom dostavam nudle se zampiony a kurecim masem - chutove vynikajici. Na zaver si beru pul tasky muffinu, orechovych kapes atd - sice vetsinu druhy den vyhazuju, protoze jsem si to vzal z blbyho fochu - je to stare. Trvanlivost predcila chamtivost. Sara mi dava luxusni dortik z lednicky, zabaleny v krabicce, ktery mi potom pri jizde na kole pada na zem a rozprskava se na kanadsky asfalt.
  
Pojď semnou spát
Stale me rozbiji, kdyz nekdo rekne THANKS ze vystupuje z busu, prejmenoval jsem to ze dekuje ze zije. Stejne tak me dela radost ze se me cizi lidi ptaji jak se mam How are you, vytvari to prijemnou atmosferu. Premyslim ze zacnu s nekym bydlet, sdilet pokoj a usetrit tak na najmu, zatim nevim s kym. Zacina me cim dal vic bavit videt svet pozitivne a na nic si nestezovat. Good bye!