Vetřelci a volavky.
Nebaví mě lidi, který si svoji důležitost dokazují tím, co si koupili. Nebaví mě lidi, co slibují a potom už neví, že něco slíbili. Co se děje? Singltrek pod Smrkem je fain, jsou tam cesty v lese. U Filipa na chatě grilujeme, povídáme si, jedeme vlakem. Ferratu zdoláváme. Koncert na přehradě. Prázdniny. Volnější tempo. 
Lešení a divočáci
Za hlavou nám pobíhají divočáci, ráno začne pršet a tak si na sebe dáváme plachtu od stanu, jen se opakuje sitace z Malma, protejká mi asi v půl pátý ráno za zády potůček vody. Navštěvujem dům, který navrhl architekt. 
Chalupaříme, výletujeme, pracujeme, koukáme na filmy, vaříme v Horním Maršově. Opravuju schody, vykopávám, míchám beton, připravuju správné podloží, vyměřuji, sázím kameny jeden vedle druhého. 

Scházíme z Velký Úpy do Malý Úpy, čekujeme kolonádu v Jánských Lázních a boudu v Obřím Dole, park Na Špici a Tyršovy sady s kavárnou v Pardubicích. Ukládáme lešení kde se po dlouhé době objevuje Lars Von Hepnar a obratně zaskladňuje lešení i v pižamu. 

Řešíme festival o filmech. Jezdíme na wakeboardu ve Stráži pod Ralskem, kde v noci svítí houby po uranu.

- občas si naliju čaj do kafe
- s puntíky, na lanech ve výši, na louce pod stanem, kde pršelo
- v Harrachově při opravě duše u řeky
- u přehrady v horách, kde jezdí vlak
- u bloku, s poznámkami a škrtáním nových nápadů
- u tabulek, čísel, korektur, tiskových operací
- s kamarády v Baťovi při výmyslu nových věcí
- na skok ve studiu, skoro každou chvíli v lesejku nad barákem

Bazény plný vody. Realita a řešení budgetů. Slibování, dodržování slov a zakázek. V lese se stromy. U soundsystému. Na kole v krajině. Mimo škatulky. Unavení vstáváním. U hledání filmu a bytů. U plánování. U zoufalství nad nedokončenými věcmi. U organizování. U řešení problémů. U sladkýho pečiva. 

Vlakem z Liberce do Harrachova a potom na kole přes Lysou Horu, Dvoračky, Benecko, Mísečky, Špindl, Pláně, Výrovku, Pec do Horního Maršova. Vystupujeme na Fojtce, procházíme Zaječím údolím, zkoumáme lom, nahoře vaříme kafe na skále. Hádáme se jako koně při myšlenkách na bydlení. Hoří svíčka, svítí měsíc, venku je tma, 3 CD znějí stále dokola na chalupě. Sázíme tam stromky. Na pivu se SKUBB partou. Poprvý na beachvolleybale...