Vy dvě lopaty, řiká Petr Tereze a Veronice na ulici před víno Hruška v Liberci. V Havlíčkově Brodě na snídani, ty rezavý plechy v Jihlavě se jim povedly. Jdeme po ulici v Říčanech a zrovna vedle nás zastavuje bus, jede přesně do Vojkova, tam kam chceme, Natan tam slaví narozky. V Trutnově, Horním Maršově, v Peci a nakonec v Kytlicích s bublinkama. 

V sobotu v rybníce, k věčeru, 14 listopadu s výherci PubQuizu, který jsme poprvé připravovali. S mixérem zabořeným v hrnci, při duchařské noci, kde spadlo uprostřed ticha prkno, že se otřásl dům. Na faře, kde je Dotek. Při jízdě v káře se 4 písmeny. Při velikém projektu, který se zastavil, pod Nuselskými schody. Při domlouvání ledovcového rozjímání, které nevyšlo. Na koncertě grunche, na hokeji, v bazénu, kině, sushi, PHO, práci, v práci, o práci, s prací, s týmem, s kolegy, s výsledky.  Na floorbale, na kněžně.

O lenosti. Je to vychcanost, nebo lenost? Když můžu jet do Prahy, tak mě to tak zvláštně baví, sedim v tom autě a koukám na tu krajinu, třeba přemýšlím, nebo nepřemýšlím, jedu. Ale nikdo mi nemůže říct, že nic nedělám, protože tam něco vezu. Zvláštní. Jinak se mě občas zmocňuje nával štěstí, když můžu objet dodávkou dodavatele a vyzvednout věci, řikám si, jak je krásný vypadnout z toho kanclu a vidět svět. 


1. listopadu na kole ve Frýdlantě, na masových koulích ve švédském domě. Na nábřeží dodávkou, na dálnici. S dětma z dětskýho domova v Praze, na parníku, při fotbale. V kině na Marsu. U večeře. U snídaně. U oběda. V mém pokoji. Na poradě. 



Podařilo se mi do červena rozpálit našeho dodavatele, když jsem mu do telefonu řeknul, "tak si to otočte", při výrobě šipek, kde měl být zrcadlově udělaný text. Viděli jsme skvělý dokument o Davidu Kopeckém (architekt) a Annie Leibovitz (fotografka)  a skvělý film Povídky z kuchyně (z Norska). Podzim je tady, byli jsme na houbách a nic nenašli. Gríša udělal nejlepší kus u Páčínka na huti, kde se sešlo hvězdné české sklářské nebe i s panem Roubíčkem! Respekt! Zámek Sychrov se stal na chvilku útočištěm pro Jablečnou pohodu, vyvrcholilo tak roční snažení, které za jeden den bylo minulostí. Ale prý nějaká skupina důchodců u stolu řešila jak jim to roste, jaká byla sklizeň, jak se starají o stromky, takže to mělo i sociálně, geograficky, diverzivní přesah! Good luck do dalšího roku. Dejte si pozor na nákup toaletního papíru, rozhodně nekupujte dvouvrstvý, uděláte zásadní chybu a zkazíte si odpoledne. Když jsem si sedal ke stolku, s mojí kávou, v Hejnicích, při 5 hodinovém okruhu skrz Jizerky, jsem si brknul do nohy od stolu a trochu to vylil, krásu okolního parku to však nevyrušilo. Dá se tu žít.

Po studiu estetiky, dějin umění, sociální filosofie, jsem navrhnul levnou reklamní plachtu. Minulou sobotu jsme spali v klečích na Kozích hřbetech v těch našich Krkonoších. Tuhle sobotu jsme jeli skrz Kryštofovo údolí, Pláně, Šimonovice, do Proseče, kde už byl rozpálený grill s pochutinami. Co bolí to sílí, tak by se dala charakterizovat naše pracovní morálka. Cenné rady a zážitky při objednávání, zprocesovávání, ladění jablečné pohody. Tak už dočtěte a běžte do bazénu!